NL EN DE FR

Vraagbaak

Heeft u een vraag voor standhouders of bezoekers? U kunt dat aan ons sturen. Wij plaatsen dit bericht vervolgens voor een periode van enkele weken op deze pagina.

Om te reageren op onderstaande berichten kunt u contact met ons opnemen.

Bericht van Bert Kamerman op maandag 01 april 2013 21:00

Ik ben de herinneringsmedaille, uitgereikt aan deelnemers van de parade, bij het huwelijk van Maxima-Alexander, in 2002 kwijtgeraakt.

Bericht van Ronald op dinsdag 02 april 2013 21:30

Ik zal binnenkort kijken of ik hem tegenkomt op de beurs.had hem nog niet gezien.

Bericht van Ronald op maandag 15 april 2013 22:00

Tot op heden heb ik nog geen respons gekregen dit is ook een jong exemplaar en zal niet meevallen.Nu is er zondag een Beurs in Vlaardingen miss dat hij daar te koop is.

Bericht van René op zaterdag 13 april 2013 21:00

Ik ben op zoek naar de in 1961 ingevoerde korpsbrevetten van de Gemeentepolitie , Het korpsbrevet met de gemeentenaam werd boven de rechter borstzak op de tuniek gedragen. Het wordt bevestigd door twee schroefjes met kartelmoeren op de achterzijde van het brevet. Het zilverkleurig metalen korpsbrevet bestaat uit een ontbloot zwaard op een wetboek, geflankeerd door lauwertakken, met daarboven de spreukband "vigilat ut quiescant"; de onderzijde van het embleem wordt begrensd door een lint met daarop de naam van de gemeente. Het zwaard en het wetboek symboliseren de taak van de politie: het handhaven ?desnoods met gebruik van geweld- van de rechtsorde. Het opgeheven zwaard symboliseert ook het recht van de staat om wetsovertreders te straffen. De spreuk vigilat ut quiescant betekent: zij (de politie) waakt opdat zij (de burgers) kunnen rusten. Oorspronkelijk was deze spreuk het motto van de Guet, de nachtwacht van Parijs tijdens de Middeleeuwen. Kunt u eens rond kijken in uw omgeving of u deze oude Politie brevetten kan vinden neem ze graag van u over tevens zoek ik die van Nieuwkerk aan den IJssel nog.

Bericht van Cor op zondag 14 april 2013 23:30

Zelf ben ik geen verzamelaar van Militaria of wat er mee te maken heeft. Ik bemoei mij op dit moment alleen met de organisatie van verschillende beurzen in Vlaardingen. Ik kan wel kijken of ik iemand kan opsporen die met uw vraag iets kan en u verder kan helpen.